top of page
  • Фото автораBook Banda

Як придумати сюжет для книги?


ТОП 7 ЛЕГКИХ СПОСОБІВ ПРИДУМАТИ СЮЖЕТ ДЛЯ КНИГИ


Хочете щось написати, але Муза все ніяк не прийде до вас? Та не хвилюйтеся ви😅, ось вам 7 легких способів придумати сюжет для твору. Поїхали!


Спосіб 1. Візьміть сюжети популярних книг/фільмів і поєднайте їх, переплетіть між собою. Наприклад, якщо змішати «Фауста» Гете з Біблією і оповіданнями Зощенка, отримаємо «Майстра і Маргариту». Таким чином може вийти досить цікава історія, що матиме попит.


Спосіб 2. Візьміть тіньового персонажа з відомого твору і придумайте його власну історію. Наприклад, ми можемо придумати, що трапилося з доктором Борменталем з «Собачого серця». Потім трішки змінити час, місце, обставини і вуаля!


Спосіб 3. Спостерігайте за життям і шукайте таємничі події. Будинок, вікна якого завжди завішані чорним. Лава, на якій ножем вишкрябане незрозуміле слово - що воно означає? Це код?

Збирайте міські легенди: ось там жив божевільний поміщик і його садиба згоріла; а тут раніше була психлікарня, але тепер вона занедбана, і в ній живуть привиди і т.д.


Спосіб 4. Поставте в центр твору прислів'я або популярний вислів, а потім розвивайте події таким чином, щоб у результаті довести або спростувати народну мудрість.


Спосіб 5. А що, якби все було зовсім не так? Візьміть відому особистість, вивчіть її біографію - ось ваш герой. Візьміть поворотний пункт цієї біографії і переробіть на свій лад: а що, якби переворот Катерини Другої не вдався? А що, якби ваша бабуся вийшла заміж не за дідуся, а за космонавта?


Спосіб 6. Ваша власна альтернативна історія. Візьміть свою біографію, і трохи змініть її, додайте драми, загадок, містики. Або ж виберіть з неї якийсь ключовий момент і подумайте, що б сталося, якби все трапилося навпаки: а що, якби колись ваша мрія збулася? А що, якби здійснився ваш найбільший страх?


Спосіб 7. Використовуйте заголовки новин і додумуйте історії. Серед щоденних новин можна зустріти досить динамічні сюжети: встановлено особи загиблих під час пожежі. Ким були ці люди? І що сталося з їхніми родинами? Або цунамі змило музикантів зі сцени під час виступу. Що було далі?

Використовуйте новини науки для фантастики та фентезі. Наприклад, загадкові структури знайшли на дні Тихого океану, відкрита таємниця чорних дір тощо.



Питання досліджувала Зоряна Безодня


493 перегляди1 коментар

Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page