top of page
  • Фото автораBook Banda

✨Відьми та бла-бла-бла.

Bookbanda та відьми)


Хто такі й чим живуть? Так, щоб коротко.


'Відьма', то всі знають, від слова 'відати' походить. Отже, жінка яка відає, себто знає, має якісь знання. І зазвичай ті, що відають, поділяються на дві категорії: ті, котрі народилися із таким даром і ті, хто тому дару навчався.


Народженні зазвичай хороші, допомагають людям або ж, принаймні, не шкодять. А взагалі, у них є вибір, все залежить від конкретної відьми. У тих же, хто відьомству вчився, такого вибору немає, бо вони, як кажуть, продали душу Нечистому, аби тих знань отримати. Отож, за добрим звичаєм, ті, хто відьмою став - то чисте зло, бо інакше жити вони не можуть.


Що до такого схожого слова 'віщунка', 'віщун'? Якщо 'відьма', як правило, має негативний характер, то віщунами прийнято називати мудреців та пророків, в доброму значенні. Тобто це люди, які (знову ж таки) мають знання і можуть ними ділитися. Щоправда, за звичаєм, діляться ними частіше, аніж відьми. Бо ж і саме 'віщувати' означає саме розказувати, ділитися, пророкувати.


З віщунами часто асоціюють і навіть плутають волхвів, бо поняття дуже схожі. Слово 'волхв' - має значення 'віщун' (треба зауважити, що не кожен віщун був волхвом). Волхви - це язичницькі жерці (люди, які виконувати релігійні обряди) у слов'ян. Тут все теж залежало від людини, бо волхви, за розповідями, уміють лікувати, вправлятися з погодою і пророкувати майбутнє.




23 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
Пост: Blog2_Post
bottom of page